Domare: Calle Eriksson-Lilja (Karlskoga)

Startelvan: Oskar H, Yoda, Sebastian, Jimmie, Christoffer, Philip, Lukas, Per, Oskar S, Johan och Rasmus.

2-0 Oskar Hallstensson (56)
3-0 Daniel Oldenmark (58)
4-0 Mathias Wahl (85)
4-1 Lukas Johansson (89)

Vi fick den sämsta tänkbara starten på matchen, 1-0 i baken efter knappa 5 minuter, Anton H lobbade bollen över Oskar H, efter en kontring. Annars hade vi faktiskt en halvchans redan i den 2:a minuten efter ett långt inkast som Johan skarvade tyvärr fanns det ingen Västanvik spelare på plats. Vi kände av målet och hemmalaget fick oss ängsliga.

Runt den 16:e minuten gick Jacob Larsson in väldigt hårt mot Sebastian och det gula kortet hade lika gärna kunnat vara ett rött kort. Vi började jobba oss in i matchen och i den 19:e minuten kan det ha varit hands inne i straffområdet när Rasmus försökte slå in ett inlägg, omöjligt från min position å se. Vi fortsatte att pressa ner Torsby mycket tack vare inkast och hörnor men det sista passningen ville sig inte och farligt farligt blev det sällan.

I den 28:e minuten vände Rasmus spelet snabbt, han hittade Johan som fick bollen med sig några steg och tog ett tidigt avslut, Dan hade inga problem att rädda. Tre minuter senare efter ännu ett långt inkast från Oskar kom Philip i skottläge men fick ingen bra träff. Sedan blir det lite ställningskrig och tuffa närkamper, dagens domare släppte en hel del och det åt bägge hållen. Spelarna hade svårt att hitta rätt till domarens nivå och i halvlekens sista minut fick Jacob Larsson det röda kortet efter att ha kommit farligt mot Oskar H. 1-0 höll sig halvleken ut.

Torsby byte in Alexander W för att säkra upp nu när dom var nere på tio man. Vi började piggt i 2:a halvlek, till en början så var det på Philips flank som ytorna fanns och Philip kom in mycket i matchen då vi spelade mycket boll på honom. I minuterna 46 och 48 kom han ner till kortlinjen och slog inlägg, tyvärr hade vi för lite folk med i anfallen och det blev aldrig riktigt farligt. Men i den 51:a minuten hittade Philip Oskar S som fick iväg ett hårt skott men tyvärr över mål.

Två minuter senare skulle matchen avgöras, indirekt i alla fall. Johan vänder på spelet med en härlig krossboll på ytan framför Philip, han tog med sig bollen inåt och avslutade strax utanför, 1-1 där och jag tror att matchbilden skulle se annorlunda ut resterande tiden. Istället drar vi på oss en frispark rätt högt upp vid mittcirkeln och på den så hoppade Oskar Hallstensson högst och 2-0 var ett faktum, ridå ner för oss.

Lukas fick ta mycket stryk och frågan är om det inte kunde ha blivit ett till rött kort för Torsby i den 59:e minuten, domaren nöjde sig med att blåsa frispark. Vi hittade aldrig tillbaka till matchen och Torsby kunde försvara sig på ett bra sätt, samt hota oss med kontringar. Vi flyttade upp Jimmie i ett försök att komma närmare i målprotokollet men straffades mer eller mindre direkt med 3-0 målet i den 74:e minuten. 4-0 kom tio minuter senare i en kontring som Wahl bara behövde rulla bollen in i mål.

I den 87:e minuten fick Lukas iväg en missil som bara ribban fick stopp på, bara nån minut senare så fick Lukas möjlighet igen att skjuta från långt håll och denna gång kunde inte ribba/stolpe rädda Dans nolla och 4-1 var ett faktum. Vi kom inte närmare och vi får ”glädjas” åt att Lukas kanon var matchens snyggaste mål.

Torsby vinner rättvist till slut, man försvarade sig bra och var ständigt ett hot med sina kontringar, det ska sägas att det knappt syntes att dom spelade med tio i hela 2:a halvleken. Vi får gratulera våra rivaler som iom segern kom ett steg närmare seriesegern, den fixar dom nästa helg borta mot Bråten.